S  k  r  i  v  a  r  l  y  a  n  

                                                           Ingbritt Wik Sven Göthe

Sagor

Hur Man Fixar Välling Om Man Är En Katt

Åter Sagor

 Hur Man Fixar Välling Om Man Är En Katt.

 

S

ara hade två ungar. De hette Måns och Laban och var vid den här tiden tre månader. Riktigt busiga var de och Sara blev grinig ibland.

Sara jobbade som musvakt vid en kiosk i utkanten av stan. När hon kom hem till barnen efter en lång arbetsdag var hon ofta trött. Så Måns sa:

– Nu får du ta semester morsan! för mina strumpor är så smutsiga att det sticker i nosen när jag luktar på dem.

– Jo, jag blir hemma i morgon, svarade Sara. Jag bad SkogsMurre ta mitt arbetspass i morgon. Så då blir jag hemma och drar igång med en stortvätt så fort jag vaknar.

– Aj, aj, aah! Sa Laban och kröp in under kökssoffan. Jag vill inte bli tvättad, bäst att hålla sig gömd, suckade han och lade sig tillrätta på Gabriellas ena socka som Måns hade släpat iväg med tidigare under dagen. Den var varm och mjuk och luktade Comfort.

– Men se här! gastade Måns. Nam, nam …Välling. Det är en skvätt kvar här i en pipmugg, sa han för sig själv. Undrar just om Filippa behöver den …? Nej, det tror jag inte, tillade han och tittade bort mot dörren, där han sett att hela familjen hade traskat iväg för att lägga småttingarna som hette Gabriella och Filippa. Hon såg så mätt ut, visst gjorde hon det?

Så tog Måns tassen och välte ner muggen på golvet så vällingen skvatt. Sara hoppade till av smällen.

– Men, va gör du UNGEN min?, viskade hon. Jaa, okej då! Det ser gott ut! Ska jag hjälpa dig att torka upp kanske …?

Ja, det är nog säkrast att vi sopar undan bevisen sa påhittiga Måns och började leka med muggen så den for in under soffan och väckte Laban, så att även han kunde få en vällingskvätt.

På så vis blev ju alla katterna mätta och kunde somna och drömma härliga drömmar om möss och andra kryp. Fast Måns han drömde att han var ett stort lejon!

          God Natt.

               FARMORS-Saga 1 © Ingbritt Wik

 

Ikaros som är katten Måns i Sagan.
Illustrationer och Foto © Sven Göthe